Tekmovanje

Državno prvenstvo v igri Pandolo

Vabljeni k sodelovanju v tekmovanju za državno prvenstvo, ki je odprto za vse ekipe, tako člane kot nečlane Zveze. Trenutno skupnost sestavljamo ekipe iz Slovenske in Hrvaške Istre, Štajerske in Prekmurja. Tekmovalni del je sestavljen iz sedmih turnirjev, ki vsako leto potekajo v mesecih maj – oktober.

Tekmovalni koledar (2018)

V letošnjem letu je Zveza društev igre Pandolo Slovenije sprejela sklep o izvedbi turnirjev za državno prvenstvo po naslednjem razporedu:

1. Coppa Gallesano, Galižana, sobota, 14. 4. 2018
2. Sv. Nazarij/Koper na dlani, Koper, sobota, 12. 5. 2018
3. Gasilska plamenica, Hrvatini, sobota, 9. 6. 2018
4. Žigov in Jurijev Memorial, Žiče, sobota, 16. 6. 2018
5. Štorkljino gnezdo, Gornja Bistrica, sobota 28. 7. 2018
6. Koza Nostra, Koper, sobota, 8. 9. 2018
7. Pandolo Salsa, Strunjan, sobota, 20. 10. 2018

Vabila za posamezne turnirje bodo posredovana v doglednem času (~2 tedna pred posameznim turnirjem). Rok za prijavo je četrtek pred turnirjem, ki je načrtovan za soboto.

Informacije za ekipe

Ekipe, ki bi rade sodelovale v tekmovanju se lahko prijavijo pred pričetkom ali kadarkoli med potekom tekmovalne sezone. Za sodelovanje je potrebno sestaviti ekipo iz treh igralcev (poljubne starosti, spola, narodnosti, itd.), za vse ostalo lahko poskrbimo mi!

Udeležba na turnirju je za novoustanovljene ekipe brezplačna, za udeležbo nam piši še danes na info@pandolo.si!

Pravila tekmovanja

Predsedstvo vsako leto objavi seznam turnirjev, ki bodo v prihajajoči sezoni veljali za uradno točkovanje in skupno razvrstitev državnega prvenstva. Seznam je dokončno potrjen v dogovorju z organizatorji vsaj mesec pred pričetkom, turnir kot dogodek pa organizira fizična ali pravna oseba (v sodelovanju z Zvezo).

Na turnirju se ekipe pomerijo med seboj po vnaprej dogovorjenem sistemu, ki na koncu dneva da končno razvrstitev. Ta se na koncu točkuje, po zaključenih turnirjih sezone pa dobimo končne zmagovalce. Postopek točkovanja in podrobnosti o turnirjih določa tekmovalni pravilnik, dostopen na strani Prenosi.

Vse tekme na turnirjih so odigrane po veljavnih pravilih igre, ki jih vzdržuje komisija za pravila in je dostopen na strani Prenosi.

Celotne statistike za ekipe in posameznike najdete tukaj.

Statistike preteklih sezon: 20172016201520142013

Comments are closed.