Pandolo turnir Koza Nostra v središču dogajanja na Bonifiki

Koper, 8. september – v času, ko poletje počasi prihaja k koncu in v Istri pospešeno poteka obiranje sadnih pridelkov, je tudi za pandolaše aktiven vikend. Odigran je bil 8. turnir Koza Nostra v organizaciji Kulturnega in športnega društva Dolga Štorija iz Kopra, ter hkrati 6. turnir držanega prvenstva 2018. Obkroženi z mozaikom nogometnih igrišč smo pandolaši za en dan popestrili že sicer pestro dogajanje na koprski Bonifiki.

Turnirja se je udeležilo 9 ekip, pri čemer je s prisotnostjo presenetila ekipa Brki, ki je na turnirjih nastopala drugič. Skupinski del je minil brez večjih posebnosti, omeniti velja, da je ekipa Mazza La Panda visela na nitki do zadnjega udarca Stare Kortine, ki je končal v rokah prvega branilca. V polfinalu je nato z malo sreče v zadnjem krogu ugnala ekipo Tramontana. Drugi polfinale je bil bistveno bolj zanimiv, saj se je ekipa G.E.T. uštela pri ocenjevanju dosežene razdalje, in po nekajkratnem merjenju lanskim zmagovalcem Robe Varie praktično podarila nastop v finalu.

Finale je postregel z dokaj zaprto, a zanimivo igro, saj je o zmagovalcu odločal zadnji udarec. Tega je ekipa Mazza La Panda uspešno ubranila, tudi po protestu ekipe Robe Varie sodnik lovljenja ni razveljavil. Mazza La Panda je tako osvojila tretji turnir zapored in se hkrati veseli nove osvojitve državnega prvenstva še pred zadnjim turnirjem, 20. 10. v Strunjanu. Prehodni pokal za fair play in širjenje dobrega vzdušja je tokrat osvojila C.I. Pola. Se vidimo!

Končna uvrstitev: 1. Mazza La Panda (12+1 točka), 2. Robe Varie (10+1), 3. G.E.T. (8+1), 4. Tramontana (7+1), 5. Stara Kortina (6+1), 6. C.I. Pola (5+1), 7. Brki (4+0), 8. INDEstructiballs (2+1), 9. Panda La Mazza (2+1).

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

Comments are closed.