Povratek Žigovega Memoriala zaznamovala nova zmaga ekipe Robe Varie

Žiče, 4. junij – karavana Državnega prvenstva v igri Pandolo leta 2016 se je nadaljevala na Štajerskem koncu, na 10. jubilejnem turnirju v Žičah, občina Slovenske Konjice, v organizaciji lokalnega društva TD Žička Gorca.

Pred začetkom turnrirja je vaški župnik blagoslovil 7. Žigov memorial in ekipe so pričele s tekmovanjem – tokrat je lokalno skupnost Žiče zastopalo kar 5 ekip: Žiče Underground, Žiče Backup, Žički Sončki, Kroniki in ženska ekipa Žiče Teens.

Iz predtekmovalnega dela se je uvrstilo 8 ekip, ki so nadaljevale s tekmovanjem v četrtfinalu. Morda najzanimivejša tekma je bila polfinale med ekipama Mazza La Panda in Žiče Backup. V zadnjem udarcu drugega kroga je s fuori kampom domača ekipa tekmo dobila z rezultatom 283:230. V finalu pa je ekipa Žiče Backup, v svojem krstnem nastopu morala priznati premoč ekipi Robe Varie, ki je tako dobila že tretji turnir v tej sezoni in prepričljivo vodi na prvenstveni lestvici. Čestitke vsem ekipam in domačim gledalcem, ki so z navijanjem pričarali zelo tekmovalno vzdušje!

Sezona pa stopa v drugo tretjino 25. 6. na 60. obletnici gasilskega društva PGD Hrvatini.
Uvrstitev turnirja: 1. Robe Varie (12+1 točk), 2. Žiče Backup (10+1), 3. Mazza La Panda (8+1), 4. Kroniki (7+1), 5. Panda La Mazza (6+1), 6. Žiče Underground (5+1), 7. Strupene Gosenice (4+1), 8. Žički Sončki (3+1), 9. Žiče Teens (1+1).

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

Comments are closed.