Prvič na umetni travi, drugič Mazza la Panda – 4. četrti pandolo turnir »KOZA NOSTRA«

V soboto, 6. 9. 2014 se je na zunanjih površinah Športno rekreativnega centra Bonifika v Kopru zaključil tradicionalni, že četrti Pandolo turnir “Koza Nostra” v organizaciji Kulturnega in športnega društva Dolga Štorija iz Kopra. Turnir, ki je osrednja prireditev društva z leti postaja najbolj priljubljen Pandolo turnir sezone. Letošnja »Koza Nostra« je bila posebna predvsem zato, ker je bil to prvi turnir odigran na igrišču z umetno travo, poleg tega pa je igrišče merilo kar 90 mac, kar je najdaljše igrišče v letošnjen državnem prevenstvu. Zmagala je »domača« ekipa Mazza la Panda (Panda United).

Dogajanje se je pričelo ob 9. uri s pričetkom otroškega turnirja. V napetih dvobojih sta se pomerili dve otroški ekipi, spretnejša je bila ekipa Zvita feltna, ki je zasedla tudi prvo mesto v letošnji otroški ligi. Obe ekipi sta prejeli zasluženi nagradi.

Sledila je otvoritev turnirja s predstavitvijo desetih nastopajočih ekip ter otvoritvenim udarcem, ki ga je izvedel kapetan zmagovalne otroške ekipe. Idealno vreme, spektakularne tekme ter športno vzdušje so bili lepa kulisa šestega turnirja sezone. Med igro seveda ni manjkalo dobrih udarcev, spektakularnih obrambnih akcij, pa tudi nekaj vroče krvi v najbolj napetih trenutkih. Turnir je zasluženo zmagala domača ekipa Mazza la Panda, ki je v finalu premagala ekipo Pazipandolič. Tretja pa je bila ekipa PGD HrvatiniMimoza, ki je bila zmagovalka prvih dveh edicij turnirja. Prehodni pokal »Koza Nostra« je torej drugo leto zapored ostal doma in bo še za eno leto v skrbništvu ekipe Mazza la Panda. Posebnost turnirja je tudi prehodni Fair Play pokal Koza Nostra, ki smo ga tudi letos drugič podelili z željo, da se igra razvije tudi v tem segmentu. Najbolj športna ekipa letošnjega turnirja je bila Baronessa.

Turnir se je zaključil v športnem duhu z druženjem vseh ekip in obiskovalcev v poznih popoldanskih urah.

Končna razvrstitev:

  1. Mazza la Panda (Obala)
  2. Pazipandolič (Obala)
  3. Mimoza (Hrvatini)
  4. Baštardi (Koper)
  5. Prekmurski Pandolaši (Črešnovci)
  6. Bela Tema (Koper)
  7. Panda la Mazza (Obala)
  8. C. I. Pola (Pula)
  9. Baronessa (Koper)
  10. Bači (Fokovci)

 

Fotografije dogodka so dostopne uradni spletni strani KŠD Dolga Štorija (www.dolga-storija.si) in uradnih straneh Zveze društev igre Pandolo Slovenije ( FB, Google+ in www.pandolo.si), podatki o poteku ter uradni rezultati državnega prevenstva prav tako na uradnih spletnih straneh Zveze (www.pandolo.si).

4. Pandolo Turnir Koza Nostra 2014 sofinancira Mestna Občina Koper.

This entry was posted in Splošno, Turnirji and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.