Mimoza ubranila naslov na turnirju v Truškah

Truške, 30 avgust – v zadnjih izdihljajih letošnjega poletja je bil odigran turnir “Stara šola Franca Jožefa I. 1909” v Truškah, na prizorišču neposredno pred omenjenim zgodovinskim objektom. Kljub tropskemu vremenu se je turnirja udeležilo 11 ekip iz celotne Slovenije ter Hrvaške Istre. Kljub temu, da prvič ni bila organizirana tradicionalna lokalna veselica, število ekip ni bistveno upadlo, kar priča o pravemu razlogu za udeležbo – igri Pandolo.

Obračuni so potekali na sveži, travnati podlagi v sončnem vremenu. Iz prve predtekmovalne skupine se je s 100% izkupičkom uvrstila vodilna Mimoza ter poleg nje s štirimi zmagami tudi izkušeni C.I. Pola. V skupini B je prvo mesto zaradi boljšega medsebojnega izkupička zasedla Mazza La Panda, kot druga pa je napredovala Baronessa. V finalu smo spremljali dokaj napet boj, v zadnjem krogu pa je ekipi Mimoza z udarcem izven igrišča uspelo doseči novo zmago in ohraniti prehodni pokal “Kolo”. Tekmo za tretje mesto je v tekmi na en krog dobila Baronessa. Za najboljšega izbijalca je bil  imenovan Rado Veljak (Baronessa), nagradi za najboljšega obrambnega igralca ter najboljšega napadalca pa si je prislužil Rok Banko (Mimoza).

Uvtrstitev turnirja: 1. Mimoza (12+1), 2. Mazza La Panda (10+1), 3. Baronessa (8+1), 4. C.I. Pola  (7+1), 5. Baštardi (6+0), 6 Panda La Mazza (5+1), 7. Strupene Gosenice (4+0), 8. Truške (3+1), 9. Prekmurski Pandolaši (2+1), 10. Žički Sončki (2+0), 11. Stara Kortina (1+1).

Lestvica državnega prvenstva

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

Comments are closed.