Gasilsko plamenico osvojili G.E.T.!

Hrvatini, 9. junij – drugi junijski vikend tradicionalno zaznamuje turnir Gasiska plamenica, na pandolo igriščih Hrvatinskem hriba, ki bdi nad celotno slovensko obalo. V organizaciji PGD Hrvatini se je turnir odvijal že 23. leto zapored.

V članski katerogriji se je pomerilo 10 ekip, v dveh skupinah s 5 ekipami. Prvi nastop v letošnji sezoni sta vknjižili ekipi Mimoza in PGD Hrvatini, sploh prvič pa je igrala ekipa Brki. V predtekmovalnem delu sta iz skupine A napredovali ekipi Robe Varie in G.E.T., iz skupine B pa Tramontana in Mazza La Panda.

Zanimiva polfinalna obračuna sta ponudila z zelo napadalno tekmo med G.E.T in Tramontano, ki se je končala z 395:278. Na drugi strani je bila tekma med Mazza La Panda in Robe Varie bitstveno bolj obrambno naravnana in odločena v zadnjem napadu s tehnično napako ekipe Mazza La Panda pri izbijanju baze. Polfinale se je tako končal z 194:145; V tekmi za tretje mesto je Tramontana tudi v drugo odpravila Mazza La Panda, en fuorikampo v finalu pa je bil dovolj da je ekipa G.E.T. premagala Robe Varie z 168:50 in tako osvojila svoj prvi turnir! Čestitamo!  V treh turnirjih državnega prvenstva smo tako dobili tri različne zmagovalce, kar pušča na široko odprta vrata za letošnji naslov državnega prvaka.

Posamezne nagrade sta prejela: Damjan Jurič (naj izbijalec) ter Sandi Rupena (naj branilec in naj napadalec). Nagrado za fair play je prejela ekipa Stara Kortina, ki se je med drugim tudi najbolje izkazala v presenečenji tega turnirja – gasilski vaji reševanja ponesrečenca iz goreče lokacije, ki so jo opravili v 21 sekundah!

Pred turnirjem so se v mladinskem delu pomerile štiri ekipe, ki predstavljajo prihodnost naše igre. Tokrat je naslov najboljšega med mladinskimi ekipami pripadel ekipi Kralji banan, ki so bili boljši od ekip Sršeni, Koruza in pol ter Polomljen Pandolič.

Končna uvrstitev turnirja: 1. G.E.T (12+1 točk), 2. Robe Varie (10+1), 3. Tramontana (8+1), 4. Mazza La Panda (7+1), 5. Mimoza (6+1), 6. C.I. Pola (5+0), 7. Panda La Mazza (4+1), 8. PGD Hrvatini (3+1), 9. Stara Kortina (2+1), 10. Brki (1+1).

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

Comments are closed.