Šok v Galižani! Presenetljiv razplet uvodnega turnirja 2018

Galižana, 14. april – Istrski polotok je bil deležen popolnega sončnega dneva, ki je bil, kot kaže, ujet med sicer pomladnim monsunskim deževjem. Pandoli so pričeli s poleti v državnem prvenstvu, v tradicionalnem hramu vasice Galižana, le streljaj oddaljene od Pule.

Turnirja se je udeležilo 7 ekip, poleg domače C.I. Pola so svoj drugi nastop vknjižile Absolutne Vervrce in ga kronale z odličnim 4. mestom. Ekipa Tramontana letos z udeležbo na prvem turnirju napoveduje resen napad na vrh, v borbo bosta najbrž tradicionalno vmešani tudi ekipi Robe Varie in Mazza La Panda. Najdaljšo pot do Galižane so tudi tokrat naredili Prekmurski Pandolaši, ki pa bodo točke iskali za vrh iskali naslednjih turnirjih.

Pa vendar, po izidu, ki si ga nebi upali napovedati niti najbolj drzni, je z odlično igro turnir ovojila ekipa Panda La Mazza! Za to ekipo je po Piranu 2010 in Žičah 2011 to tretji osvojeni turnir v zgodovini. Čestitamo!

Naslednja etapa državnega prvenstva pandolaše čaka 12. maja na koprski promenadi, ki bo v znamenju praznika občinskih kulturnih društev in krajevnih skupnosti.

Uvrstitev turnirja: 1. Panda La Mazza (12 + 1 točka), 2. Mazza La Panda (10+1), 3. Robe Varie (8+1), 4. Absolutne Vevrce (7+1), 5. C.I. Pola (6+1), 6. Tramontana (5+1), 7. Prekmurski Pandolaši (4+1).

 

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

Comments are closed.