25. let Pandolo turnirjev: Mazza La Panda tretjič osvojila Sv. Nazarij, rekordna uvrstitev ekipe INDE

Koper, 14. maj – druga nedelja v maju tradicionalno obeležuje začetek poletja na sveru Istre. Na ta dan se v Koper zgrne množica ljudi, ki obiščejo prireditev Koper na dlani ter Pandolo turnir Sv. Nazarija. Prvi pandolo turnir se neprekinjeno odvija od leta 1993 (v takratni organizaciji društva Capris), kar pomeni, da turnir obeležuje 25. izvedbo.

Letošnjega turnirja se je udeležilo 10 ekip na relaciji od Pule do Murske Sobote, ter v starostnem razponu od 14 do 70 let. Turnir se je odvijal na enem igrišč, od zgodnjega dopoldneva do mraka.

Polfinalni tekmi sta ponudila dva zelo razburljiva obračuna. V prvi tekmi so se je ekipa INDEstructiballs (INDE) pomerila s tekočimi prvaki Robe Varie. Po napadu ekipe INDE bi za zmago zadostoval fuoricampo za Robe Varie, vendar je obrambni minister ekipe INDE z dvema bravuroznima obrambama odločil tekmo. V drugem polfinalu se je v podobnem položaju znašla ekipa Stare Kortine, ki bi lahko tekmo odločila z zadnjim udarcem, vendar je OM ekipe Mazza La Panda še pravočasno ustavil udarec.

V finalu se je že močno poznala utrujenost zaradi celotnega dneva, kar je botrovalo velikemu številu servisov, ki so končali v Jadranskem morju. Ekipa Mazza La Panda je z zanesljivo obrambno igro temo odločila še pred zadnjim napadom. Ekipa INDEstructiballs je tako z drugim mestom dosegla svojo najboljšo uvrstitev od začetka igranja v lanski sezoni.

Končni vrstni red turnirja: 1. Mazza La Panda (12+1 točk), 2. INDEstructiballs (10+1), 3. Robe Varie (8+1), 4. Stara Kortina (7+1), 5. Panda La Mazza (6+1), 6. Fracanapa (5+1), 7. Prekmurski Pandolaši (4+1), 8. C.I. Pola (3+1), 9. Forza Mazza (2+1), 10. Strupene Gosenice (1+1).
Pandolo turniji se nadaljujejo do naslednje, zlate obletnice!

 

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

Comments are closed.