3. turnir sezone 2013: “Gasilska plamenica”, Hrvatini

2013_Hrvatini_kolaz

Foto: Prekmurski Pandolaši


Hrvatini, 1. junij – V soboto smo bili nagrajeni z nekaj urami sončnega vremena, ki smo ga izkoristili za že 18. pandolo turnir
“Gasilska Plamenica”
v organizaciji Prostovoljnega gasilskega društva Hrvatini. Hkrati je to bil 3. turnir letošnjega državnega prvenstva, ki se je že dobro začelo.

Dogajanje se je pričelo z mladinskim delom turnirja, kjer smo bili priča nastopu kar štirih maldinskih ekip osnovnošolcev starosti od 8-13 let. Tekme so bile na visokem nivoju, videli smo celo kakšen fuorikampo! Ekipe so se pomerile po ligaškem sistemu, tokrat je zmagala ekipa Forza Mazza iz OŠ Dekani, na 2. mestu domača ekipa Bki, 3. so bili Osli iz Ankarana, 4. pa Zvita Feltna iz Hrvatinov. Čestitke najmlajšim pandolašem in se vidimo kmalu v državnem prvenstvu!

Po odpovedi nastopa petih ekip se je tekmovanje enajstih ekip pričelo v treh predtekmovalnih skupinah z dvakrat po štirimi in enkrat po tremi ekipami s tekmami na dva kroga. V polfinale so iz skupine A napredovali Panda La Mazza, PGD Hrvatini in Baronessa, iz skupine smrti B Žički Sončki, Mazza La Panda in Prekmurski Pandolaši, iz skupine C pa Mimoza in Baštardi. Poteza dneva je pripadla Prekmurskemu Pandolašu Andreju Kelencu s pravo vratarsko obrambo na končni črti, ki je njegovi ekipi prinesla četrfinale.

Tekme so postajale vse težje in prav tako tudi igralni pogoji. Sredi polfinalnih obračunov nas je zahrbtno presenetil močan naliv, zaradi katerega se je tekme začasno prekinilo in nadaljevalo po premoru. Vesela novica za gasilce, saj deževno vreme pomeni veliko verjetnost za dan počitka.

Na koncu se nas je vreme le usmililo. V tekmi za tretje mesto so Žički Sončki na koncu premagali ekipo Panda La Mazza. V finalu se ni zgodilo nič pretresljivega, saj se je končal z relativno nizkim rezultatom. Domača ekipa Mimoza je s 250:180 premagala ekipo Mazza La Panda in nekoliko povečala prednost na vrhu lestvice.

 Se vidimo ponovno naslednje leto v hramu svetovnega Pandola!

Uvstitev mladinskega dela: 1. Forza Mazza (12+1), 2. Bki (10+1), 3. Osli (8+1), 4. Zvita Feltna (7+1). LESTVICA
Uvrstitev turnirja: 1. Mimoza (12+1), 2. Mazza La Panda (10+1), 3. Žički Sončki (8+1), 4. Panda La Mazza (7+1), 5. Baronessa (6+1), 6. Baštardi (5+1), 7. PGD Hrvatini (4+1), 8. Prekmurski Pandolaši (3+1), 9. C. I. Pola (2+0), 10. Čudne Rube (2+1), 11. Pazipandolić (1+1).  LESTVICA

This entry was posted in Splošno, Turnirji and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.