Zaključen prvi Pandolo turnir Koza Nostra

V soboto, 10. 9. 2011 se je na travnatih površinah športno rekreativnega centra Bonifika v Kopru odvil prvi Pandolo turnir Koza Nostra v organizaciji Kulturnega in športnega društva Dolga Štorija iz Kopra.

Dogajanje se je prišelo ob 10. uri, ko sta se v tekmi za otroški turnir pomerili ekipi Hrvatinski Boškarini in Banda pod steno, v kateri so zmagali slednji.

Po otvoritvenem mimohodu in udarcu so se pričeli predtekmovalni boji v dveh skupinah s po šestimi ekipami. Trideset napetih bojev, v katerih ni manjkalo močnih udarcev in dobrih obramb, je trajalo do 17. ure, bili pa smo priča tudi zgodovinskemu dogodku – prvemu fuori campu(udarec izven igrišča), ki ga je dosegla predstavnica lepšega spola, članica ekipe Bači iz Fokovcev.

Najboljši dve ekipi iz vsake skupine sta se nato uvrstili v polfinale, od tam pa v tekmo za tretje mesto in veliki finale. Zmagovalci turnirja so s suvereno igro zasluženo postali ekipa Mimoza iz Hrvatinov, ki so v finalu premagali ekipo Panda La Mazza iz obale. V tekmi za tretje mesto je zmagala ekipa Pazipandolič iz obale, četrto mesto pa je pripadlo ekipi Robe Varie iz Pirana.

Zaključek dogodka podelitvijo nagrad prvim štirim uvrščenim ter nagrade za fair play, za najlepšo ekipo in častno mesto se je zgodil ob 19. uri.

Vse udeležene ekipe: Mimoza, Robe Varie, Baronessa, Baštardi, Solinar, Prekmurski Pandolaši (skupina A); Pazipandolič, Mazza La Panda, Panda La Mazza, C. I. Pola, Bači, Stara Kortina.

EVVIVA PANDOLO!

This entry was posted in Neuvrščeni. Bookmark the permalink.

Comments are closed.