Novo prvenstvo se je začelo tako, kot se je staro zaključilo

Galižana, 13. april – Na uvodnem turnirju sezone 2019, ki se je kot tradicionalno odvijala na jugu istrskega polotoka v Galižani, je prepričljivo zmagala ekipa Mazza la Panda, torej ekipa, ki je osvojila lansko prvenstvo in oktobra zmagala na zadnjem turnirju v Strunjanu.

Čeprav sredi aprila, je bilo vreme na dan turnirja v Galižani precej zimsko. Nizke temperature v kombinaciji z vetrom so tako otežile igro na travnati površini (ponavadi se turnir v Galižani odvija na trdi podlagi), zbralo pa se je šest ekip, ki so tekmovale po »ligaškem« načinu, torej vsaka je odigrala tekmo z vsako.

Najbolje se je odrezala ekipa Mazza la Panda, ki kot kaže kljub zimskemu premoru nadaljuje z zavidljivo formo iz lanske sezone in že napoveduje naskok na novo prvenstveno zmago. Odločilna tekma na turnirju je bila uvodna in sicer s starimi rivali Robe Varie. Mazza la Panda je tekmo prepričljivo dobila, tako kot vse ostale na turnirju.

Ekipa Robe Varie pa se je po uvodnem porazu pobrala in nato zmagale vse preostale, kar je zadostovalo za drugo mesto.

Tretje mesto je za nekatere nekoliko presentljivo zasedla izkušena a ne najstarejša ekipa na turnirju – Stara Kortina. Presenetili so predvsem zato, ker so za seboj pustili viceprvake lanske sezone – ekipo Tramontana (4. mesto).

Peto mesto je zasedla ekipa Panda la Mazza, na zadnjem mestu pa so bili gostitelji turnirja – C. I. Pola (italijanska skupnost Pulj).

Številni fuorikampi, ulovljeni pandoli in zbite baze so dobra popotnica za novo sezono, ki se bo nadaljevala že ta konec tedna v Rakitovcu z že 27. turnirjem Sv. Nazarija.

Končna razvrstitev in točkovanje: 1. Mazza la Pando (12+1), 2. Robe Varie (10+1), 3. Stara Kortina (8+1), 4. Tramontana (7+1), 5. Panda la Mazza (6+1), 6. C. I. Pola (5+1).

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

Comments are closed.