Pandolo v Strunjanu zaključuje indijansko poletje – prvaki ubranili naslov

Strunjan, 20. oktober – Medtem, ko se srenja Evropa počasi pripravlja na prihod zime, ozek obalni pas še vedno uživa v indijanskem poletju. Tretji oktobrski vikend, ko na vrsto pridejo še zadnji pridelki – oljke in kakiji – je odigran zaključni turnir državnega prvenstva v pandolu, ki se ga je udeležilo šest ekip. Turnir, ki ga organizira Kulturno in športno društvo Punta Piran, spada med najbolj tradicionalne, saj je bil izveden že 26. leto.

To pa ni bil edini rekord, saj se je najverjetneje prvič igralo na igrišču, ki je bilo dolgo 100 mac (in fuorikampu vrednem 150 mac). Čeprav bi pričakovali, da taka dolžina ustreza napadalno usmerjenim ekipam, je prijetno presenečenje ponudila ekipa Panda La Mazza, ki je dosegala povprečno 50 mac in z njimi dobila kar štiri od petih tekem. Naslov zmagovalca je na četrtem zaporednem turnirju pripadel ekipi Mazza La Panda, ki si ga je priborila s tesnima zmagama proti ekipam G.E.T. z 298:290, in Prekmurskimi Pandolaši z 313:268. Tretje mesto je dosegla ekipa Tramontana, ki je navdušila z neverjetnimi obrambnimi akcijami.

Tako se je zaključilo še eno državno prvenstvo. Letošnji zmagovalec je drugič po letu 2017 ekipa Mazza La Panda, ki je tako dosegla svoj tretji naslov. Na stopničkah se predružujeta ekipi Tramontana in Robe Varie.

Najboljši posamezniki letošnje sezone so Damjan Jurič (napadalec in branilec, 3235 mac), Sandi Rupena (11 obramb) in Jaka Vran (26 izbijanj baze). Čestitke in zahvala vsem ekipam in nasvidenje na igriščih v sezoni 2019!

Celotne statistike so na voljo na strani Tekmovanje.

Končna uvrstitev turnirja: 1. Mazza La Panda (12+1 točk), 2. Panda La Mazza (10+1),
3. Tramontana (8+1), 4. Robe Varie (7+1), 5. G.E.T. (6+0), 6. Prekmurski Pandolaši (5+1).

 

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

Comments are closed.