Dramatičen zaključek državnega prvenstva v Strunjanu ob 25. letnici turnirja!

Strunjan, 21. oktober – Zaključek državnega prvenstva v igri pandolo dočakamo na tradicionalno zadnjem turnirju, na obrobju Strunjanskih solin globoko v jeseni, tik pred prehodom na zimski čas. Kulturno društvo starodavnih iger Punta Piran v tem času organizira turnir Pandolo Salsa, ki je letos obeležil svojo 25. ozvedbo in bil eden od treh turnirjev prve sezone igre pandolo davnega leta 1993. Ob otvoritvi smo se zahvalili bivšim in trenutnim članom ŠD Casino Portorož – danes KDSI Punta Piran – ter organizatorjem zaželeli veliko sreče pri organizaciji v prihodnosti.

Turnirja se je tokrat udeležilo 9 ekip. Prostrani travnik je dovoljeval igrišča kraljevskih dimenzij, saj so ta bila dolga 90 mac (fuoricampo 140), in s tem bila rekordna v tem pogledu znotraj te sezone. Odločitev o zmagovalcu sezone je bila znana že pred pričetkom turnirja, saj si je ekipa Mazza La Panda zagotovila svoj drugi naslov že septembra. Odprt boj pa se je obetal za uvrstitve od 2-4 četrtega mesta med ekipami Robe Varie, C.I. Pola in Stara Kortina.

Nekoliko preseneteljivo je ekipa Robe Varie končala tekmovanje na 9. mestu, in so tako prsilužila 3 točke. Na uvrstitev je verjetno vplival davek organizacije turnirja, ki ga je tokrat poravnala domača ekipa. Ekipa C.I. Pola je v odločilni tekmi za 2. mesto v kvalifikacijski skupini išlz kot poraženec a na koncu zasedla 5. mesto, žal pa si ni prislužila točke za pristonost na podelitvi. Ekipa Stara Kortina je napredovala v polfinale kot druga v skupini.

V prvem polfinalu je ekipa Tramontana zanesljivo premagala Staro Kortino. Drugi polfinale med ekipama Mazza La Panda in Rupena Moravče je postregel z dramatičnim zaključkom, ko je Mazza La Panda v svojem zadnjem napadu skorajda bila ob vse dosežene mace, ko smo bili priča verjetno najdaljšemu merjenju razdalje v zgodovino. Na ocenjenih 88 mac je razdalja ob prvi meritvi znašala nekaj manj kot 88, ob drugi meritvi pa točno 88 mac. Sodnik je odločil v prid ekipe Mazza La Panda, ki se je tako uvrstila v finale.

Tekmo za tretje mesto je dobila Stara Kortina, v finalu pa smo videli obračun dveh strelsko razpoloženih ekip Mazza La Panda in Tramontana, ki se je končal z rezultatom 609:220 in pomenil 3. osvojeni turnir za Mazza La Panda v tej sezoni. Rezultat pomeni, da so ekipe C.I. Pola, Robe Varie in Stara Kortina vse končale prvenstvo z 49 doseženimi točkami. Uvrstitev je tako določila skupna razlika med doseženimi in prejetimi macami: 2. mesto Robe Varie, 3. mesto C.I. Pola in 4. mesto Stara Kortina.

Končna uvrstitev turnirja: 1. Mazza La Panda (12 + 1 točk), 2. Tramontana (10+1), 3. Stara Kortina (8+1), 4. Rupena Moravče (7+1), 5. C.I. Pola (6+0), 6. Panda La Mazza (5+1), 7. Prekmurski Pandolaši (4+0), 8. Fraca Napa (3+1), 9. Robe Varie (2+1).

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

Comments are closed.