Mazza La Panda izkoristila prednost domačega terena na turnirju Koza Nostra

Koper, 9. september – poletje ter sezona državnega prvenstva 2017 v igri pandolo se približujeta koncu. Na koprski Bonifiki je bil odigran 7. turnir Koza Nostra v organizaciji Kulturnega in športnega društva Dolga Štorija iz Kopra. Delo organizatorjev vsekakor ni bilo olajšano s strani vremenskih pogojev – opoldanski naliv je pandolaše dodobra premočil, a vseeno so se tekme nadaljevale ne glede na vremenske pogoje. K sreči se je podlaga na osnove umente trave izkazala za odlično tudi v takih pogojih. Popoldne je naposled posijalo sonce in omogočilo normalno nadaljevanje turnirja.

Turnirja se je udeležilo 10 ekip, med katerimi je prvič nastopala ekipa Kluba Študentov občine Koper (KŠOK), ki je sicer v preteklosti dala že veliko pandolo ekip. Osvežujoč je bil tudi povratek ekipe Tramontana, ki je na pandolo turnirju nastopala prvič po letu 2002. Najmlajša ekipa je tokrat bila Rupena Moravče, ki bi lahko v primeru prihodnjih redni nastopov redno ograzila najvišja mesta turnirjev in prvenstva.

V odločilni tekmi skupine B ekipi Bela Tema, vedno prisotni na turnirji Koza Nostra, ni uspelo premagati ekipe C.I. Pola, ki nadaljuje z dobrimi predstavami v letošnji sezoni in se poteguje za uvrstitev na stopničkah.  V tekmi za tretje mesto je ekipa Strupene Gosenice bila boljša od ekipe Rupena Moravče.
Domač teren in umetna travnata podlaga je letos najbolj ustrezala domači ekipi Mazza La Panda, ki je v finalu pomerila najizkušenejšo ekipo C.I. Pola z rezultatom 410:113 in tako tudi potrdila zmago v državnem prvesntvu 2017. Odprt boj za 2. in 3. mesto na prvenstveni lestvici pa lahko pričakujemo na zaključnem turnirju, 21. 10. v Strunjanu.

Končna uvrstitev: 1. Mazza La Panda (12+1 točka), 2. C.I. Pola (10+1), 3. Strupene Gosenice (8+1), 4. Rupena Moravče (7+1), 5. Tramontana (6+0), 6. Bela Tema (5+0), 7. INDEstructiballs (4+0), 8. Stara Kortina (3+1), 9. Panda La Mazza (2+1), 10. Klub študentov občine Koper (1+0).

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

Comments are closed.