Robe Varie osvojili pokal SEM v Ljubljanskem vremenu

Ljubljana, 19. avgust – na danajšnjo deževno soboto je prestolnica že peto leto zapored gostila turnir v igri Pandolo, ki do pred letom 2013 v teh krajih ni bila prisotna. V sodelovanju s Slovenskim etnografskim muzejem (SEM) in Športnim društvom Tabor smo spravili pod streho 6. turnir za točke državnega prvenstva.

Turnirja se je zaradi nepričakovanih okoliščin udeležilo le 6 ekip. Ne glede na to je turnir trajal dobršen del dneva. Po ~15 letih se je na pandolo igrišča vrnila ekipa Rupena&Damjan, bivša ekipa Tramontana iz Belega Križa, ter svoj povratek kronala z odličnim drugim mestom! V ekipi Stara Kortina sta tokrat dobila priložnost mlada igralca pod 10 let (King Capra), ki sta se že drugič pomerila v članski konkurenci.  V tekmi proti ekipi C.I. Pola je tako bila razlika med najmlajšim ter najstarejšim igralcem več kot 60 let.

Turnir je odločila zadnja tekma med vodilnima ekipama Robe Varie in Mazza La Panda, ki se je končala z izidom 230:102. Pokal SEM tako roma v Piran, Mazza La Panda pa je osvojila 3. mesto. Prvesntvo pa do konca sezone še odprto, pri čemer bo zanimiv boj za tretje mesto med ekipami C.I. Pola, Stara Kortina, in Panda La Mazza.

Zveza društev igre Pandolo se zahlajuje za podporo Slovenskemu Etnografskemu muzeju, Športnemu društvu Tabor in Kavarni SEM.

Končna uvrstitev: 1. Robe Varie (12+1 točka), 2. Rupena&Damjan (10+1), 3. Mazza La Panda (8+1), 4. C.I. Pola (7+0), 5. Panda La Mazza (6+1), 6. Stara Kortina (5+1).

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

Comments are closed.