Slovenski etnografski muzej 5. leto zapored gosti Pandolo turnir

Ljubljana, 19. avgust – Vabljeni na 5. pandolo turnir Slovenskega Etnografskega muzeja (SEM) in 6. turnir državnega prvestva v igri Pandolo, ki bo v soboto, 19. 8. 2017 ob 9.30 uri na igrišču ŠD Tabor, Metelkova ulica, Ljubljana.  Vabljeni, da se preizkusite v igranju igre, ki predstavlja slovensko kulturno dediščino, ali si ogledate tekmovanje. Igra je primerna za igralce in igralke vseh starosti!

Zadnje novice o dogodku najdete na socialnih omrežjih.

Podporniki dogodka:
SLOVENSKI ETNOGRAFSKI MUZEJ
ŠPORTNO DRUŠTVO TABOR

Dogodek bo potekal po naslednjem programu:
9.00 Mladinski turnir*
9.30 Prijava ekip
10.00 Otvoritev in pričetek turnirja
18.00 Finalna tekma
19.00 Podelitev nagrad najuspešnejšim ekipam in
posameznikom.

* v primeru vsaj dveh prijavljenih ekip

Prosimo, da svojo predvideno prisotnost sporočite do ponedeljka, 14. 8. 2017 na info@pandolo.si. Žreb turnirja bo potekal v četrtek, 17. 8. 2017 ob 18.00 v kavarni SEM.

Pandolo turnir SEM predstavlja prvi uradni Pandolo dogodek v prestolnici. Pandolo je bil marca 2013 vnešen v register žive kulturne dediščine – v registru so nesnovne dobrine, kot so prakse, predstavitve, izrazi, znanja, veščine, in z njimi povezane premičnine in kulturni prostori ki jih skupnosti, skupine in včasih tudi posamezniki prenašajo iz roda v rod in jih nenehno poustvarjajo kot odziv na svoje okolje, naravo in zgodovino. Vabljeni na športno-kulturni dan!

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

Comments are closed.