Štorkljino gnezdo se vrača Pomurje z zmago ekipe Puranji Čunder

Gornja Bistrica, 29. julij – Peti turnir državnega prvenstva in hkrati tretji Pomurske A lige je zaznamoval 10 let od prvega pandolo turnirja v Dobrovniku leta 2007 v organizaciji MŠD Prekmurski Pandolaši. Turnir za Štorkljino gnezdo je letos že drugo leto gostila Gornja Bistrica, vas na južnem delu Pomurske ravnine ob reki Muri, v kateri prebiva veliko število prostovoljnih društev. Dokaz za to je prireditev Bistriški dnevi, organizirani s strani lokalne skupnosti in gasilskega društva, na prenovljenem športno-rekreacijskem centru Jame, prav tako plodu prostovoljnega dela.

Na turnirju se je pomerilo 11 ekip, med katerimi so Bistrico zastopale ekipe Društvo alternativne mladine Bistrica (D. A. M. B.), Brekafest ter BMV Tropicano, najdlje pa je ponovno pripotovala vsepristona C. I. Pola. Trenutno vodilna ekipa Mazza La Panda je v polfinalu izpadla proti ekipi Puranji Čunder, v napeti tekmi, ki se je končala z 220:139. Tekma za tretje mesto se je končala v mraku z rezultatom 274:0 med ekipama Mazza La Panda ter organizatorji MŠD Prekmurski Pandolaši.

Julijska vročina je zagotovo botrovala povečanemu naporu na turnirju. V finalu smo tako videli tesen rezultat v tekmi na 2 girona. Mursko-Soboški derbi med ekipama Puranji Čunder in Prejkmurci se je konča z izidom 86:17, ki pomeni, da se pokal Štorkljino gnezdo vsaj za eno leto seli nazaj v Panonsko nižino.

Posebno omembo si zasluži ekipa Absolutne Veverce iz Ljubljane, ki je prvič nastopila na turnirju in tako brusi formo pred naslednjim turnirjem na njim domačem terenu, 19. 8. v Ljubljani.

Posnetek podelitve si lahko ogledate tukaj.

Končni vrstni red turnirja: 1. Puranji Čunder (12+1 točk), 2. Prejkmurci (10+1), 3. Mazza La Panda (8+1), 4. Prekmurski Pandolaši (7+1),  5. D. A. M. B. (6+1), 6. C. I. Pola (5+1), 7. Panda La Mazza (4+1),  8. BMV Tropicano (3+1), 9. Stara Kortina (2+1), 10. Brekafest (1+1), 11. Absolutne Veverce (2+1).

Foto: Ines Kelenc

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

Comments are closed.