Robe Varie ubranili Gasilsko Plamenico, King Capra najboljši med mladino

Hrvatini, 10. junij – drugi junijski vikend tradicionalno zaznamuje turnir Gasilska plamenica, na pandolo igriščih Hrvatinskem hriba, ki gleda na celoten severni Jadran. V organizaciji PGD Hrvatini se je turnir odvijal že 22. zapored.

Pred turnirjevm so se v mladinskem delu pomerile štiri ekipe, ki predstavljajo prihodnost naše igre. Z nekaj več izkušnjami v turnirski igri je turnir osvojila ekipa King Capra. Čestitamo!

V članski katerogriji se je pomerilo 11 ekip, v dveh skupinah s 5 oz. 6 ekipami. Zaradi nedavnih neljbih poškodb pri branjenju baze, so sodniki dobili navodilo za obvezno uporabo rokavice pri branjenju baze do razdalje 20 mac.

Največje pozitivno presenečenje skupinskega dela je bila domača mladinska ekipa PGD Hrvatini, ki je suvereno opravila s skupinskim delom in si z zmago proti domačim tekmecem Mimozi z 26:23 priborila 2. mesto v skupini A, ki so jo sicer osvojili Žički Sončki. V skupini A sta napredovali ekipi Mazza La Panda in Robe Varie.

Finalni obračun med ekipama Mazza La Panda in Robe Varie je zaznamovalo napeto ozračje in nekaj spornih sodniških odločitev v korist ene ali druge ekipe. Na polovici obračuna pa na izid odločilno vplivala nespametna reakcija igralca Mazza La Panda, ki si je tako prislužil rdeči karton. Prednosti enega igralca ekipa Robe Varie ni izpustila in si tako priigrala prvo letošnjo zmago.

Končna uvrstitev: 1. Robe Varie (12+1 točk), 2. Mazza La Panda (10+1), 3. Žički Sončki(8+1), 4. PGD Hrvatini (7+1), 5. Mimoza (6+1), 6. Strupene Gosenice (5+0), 7. Forza Mazza (4+0), 8. Žiče Underground (3+0), 9. Panda La Mazza (2+1), 10. C.I. Pola (2+1), 11. Stara Kortina (1 + 1).

 

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

Comments are closed.