Prva etapa v Galižani pripadla ekipi Mazza La Panda

Galižana, 15. april – Pričetek 20. državnega prvenstva je pričakala oaza lepega vremena sredi deževnega Istrskega polotoka. Turnir “Coppa Gallesano” že od leta 2007 organizirajo predstavniki skupnosti Italijanov iz Pule (Comuta degli Italiani di Pola).

Prvega turnirja v sezoni se je udeležilo 5 ekip, ki so se pomerile po ligaškem sistemu. Verjetno odločilno tekmo sta odigrali ekipi Robe Varie (RVA) in Mazza La Panda (MLP) – lanski prvaki in podprvaki. V napeti tekmi, kjer ni manjkalo spornih sodniških odločitev, je ekipa RVA povedla s 65 doseženimi macami po prvem napadu. V napadu ekipe MLP je prvi napadalec s furikampom že dosegel zadostno število mac, vendar je njegov tretji udarec ujel branilec RVA. Pri drugem napadalcu je pri izbijanju baze prišlo do meta nad višino 2 m, kar je potrdila sodniška meritev. Tekma se je končala z izidom 65:185 v korist MLP.

Domača ekipa C.I. Pola je za las zgrešila 2. mesto, a z uvrstitvijo na stopničkah dobro izkoristila prednost domačega terena. Turnir je kot običajno potekal v sproščenem vzdušju, značilnem za prve pomladne dni.

Končni vrstni red: 1. Mazza La Panda (12+1 točk), 2. Robe Varie (10+1),
3. C.I. Pola (8+1), 4. Stara Kortina (7+1), 5. Panda La Mazza (6+1).

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

Comments are closed.