Obisk festivala tradicionalnih iger DAU v Barceloni

Barcelona, 17. december – za združenimi pandolaši Slovenije je še zadnji mednarodni podvig v koledarskem letu 2016. Člani društev KŠD Dolga Štorija in MŠD Prekmrski Pandolaši smo se udeležili 5. Festivala tradicionalnih športov in namiznih iger DAU v Barceloni, prestolnici Katalonije. Dogodek letno organizira lokalno Društvo anonimnih iger (Cia Jocs d’Anonima), slovenska delegacija pa je sodelovala prvič.

V sklopu festivala se je odvil tudi turnir v katalonski različici naše priljubljene igre, po imenu Belit. Kako igra izlega, si lahko ogledate tukaj. Pravila so zelo podobna našim, pri čemer sta najbolj opazni razliki veliko širša mace in bistveno različna faza izbijanja baze. Napadalec namreč nima vpliva na met izbijalca, ki poskuša s “pandolom” (belitom) zadeti napadalčevo maco.

Na turnirju se je pomerilo šest ekip, poleg Slovenije še Verona, Barcelona, Girona, ter dve ekipi iz kraja Anglesola v bližnji okolici mesta. Slednji ekipi sta predstavili tudi igro Bolit, ki se igra z bistveno manjšo in širšo maco, ob odsotnosti pandola pa je mogoče uporabiti tudi odrabljen koruzni storž.

Naši ekipi se tokrat ni posrečilo uvrstiti v finale, saj sta v predtekmovanju bili boljši ekipi iz Girone in Verone. Tako smo zaključili leto 2016 in se podajamo novim fuori kampom naproti v novem letu. Srečno!

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

Comments are closed.