Robe Varie z zmago v domačem Strunjanu zaključili šampionsko sezono 2016

Strunjan, 22. oktober – Zaključila se je še ena dolga karavana državnega prvenstva v igri Pandolo, ki jo je sestavljalo 9 turnirjev. Zadnje dejanje se je tradicionalno izvedlo na tretjo oktobrsko soboto, na znani lokaciji v Strunjanu s panoramskim ozadjem Pirana ter solin.

Tokratni zaključek z vidika prvenstva ni bil posebej dramatičen, saj so bila mesta na stopničkah že oddana pred začetkom turnirja. Vseeno smo spremljali napete boje za osvojitev naslova tudi turnirja Pandolo Salsa. To je bil v letošnjem letu najbolj mednarodno obarvan turnir, saj smo poleg veteranov C. I. Pola gostili tudi goste iz ekipe Mede (Italija). Svoj krstni nastop je dočakala tudi ekipa Izolski Škampi in ga kronala s četrtim mestom. V malem finalu je namreč bila boljša ekipa Mimoza, s svojim tretjim letošnjim nastopom.

Finalna tekma je dobro povzela letošnjo sezono, kjer je ekipa Robe Varie, zahvaljujoč trem uspešnim obrambnim akcijam izničila napad ekipe Mazza La Panda in tako dobila finale z rezultatom 263:76. S tem je ekipa dosegla prvo mesto z rekordnimi 113 točkami (od možnih 117), kar je največje število doseženih točk od uvedbe novega sistema točkovanja l. 2013 in je zagotovo hvalevreden dosežek. Velika zasluga za dosežen rezultat gre igralcu Robe Varie Jaki Vranu, ki je dosegel prvo mesto v vseh treh kategorijah posameznikov (napad, lovljenje, izbijanje), kar je tudi prvi dosežek te vrste. Čestitamo!

Zveza društev igre Pandolo Slovenije se zahvaljuje vsem organizatorjem turnirjev in seveda vsem ekipam ki so sodelovale v letu 2016!
Uvrstitev turnirja: 1. Robe Varie (12+1), 2. Mazza La Panda (10+1), 3. Mimoza (8+1), 4. Izolski Škampi (7+1), 5. Panda La Mazza (6+1), 6. INDEstructiballs (5+0), 7. Strupene Gosenice (4+1), 8. Fracanapa (3+1), 9. Mede (2+0), 10. C.I. Pola (1+0), 11. C.I. G. Tartini Pirano (2+1).

img_8171

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

Comments are closed.