Indonezija gosti igro Pandolo na Svetovnih igrah športa za vse

Ljubljana, 28. september – Po nedavnem mednarodnem podvigu, ki je prinesel drugo mesto slovenske reprezentance na turnirju v Veroni, se pandolaši odpravljamo na dosedanjo najdaljšo ekspedicijo. Igra Pandolo bo zastopala državo Slovenijo na Svetovnih igrah športa za vse, v organizaciji Zveze TAFISA v Jakarti, prestolnici Indonezije.

Svetovne športne igre bodo potekale od 6.-13. oktobra v središču Oceanije, na otoku Java. Prireditev je organizirana v različnih svetovnih lokacijah vsako četrto leto. Program prireditve bo vključeval aktivnostim kot so športne folklorne igre, ekstremni športni, tradicionalna umetnost, rokodelstvo in kulinarika, ter različne razstave in forumi, v katerih bo sodelovalo več kot 100 različnih držav. Igra Pandolo bo predstavljena v kategoriji tradicionalnih športov v petih različnih lokacijah v Jakarti.

Projekt udeležbe poteka v skupni koordinaciji z Olimpijskim komitejem Slovenije (OKS) in se je pričel junija 2015, igro pa bo predstavilo 10 delegatov OKS in ZDI Pandolo Slovenije. Zveza društev igre Pandolo s ponosom prevzema čast zastopanja domovine, ki po sprejemu v Register žive kulturne dediščine ter članstvu v OKS pomeni še eno priznanje za igro Pandolo v svetovnem merilu.

PANDOLO PANDOLO NOL!

8932932053_25f8fe14b7_logo_150

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

Comments are closed.