Ekipa Robe Varie osvojila turnir Koza Nostra in rekordno število točk v državnem prvenstvu

Koper, 10. september – Kulturno in športno društvo Dolga Štorija je organiziralo svoj 6. turnir Koza Nostra, ki je predstavnik novega vala turnirjev v obdobju zadnjih pet let. Tradicionalna lokacija športni center Bonifika v Kopru je tokrat ponudila podlago z umetno travo in največje igrišče v letošnji sezoni.

V muhastem vremenu poznega poletja je predtekmovalni del potekal tekoče. Veliko prostora med igriščema je odgovarjalo branilcem v polju, ki se jim tokrat ni bilo potrebno izogibati zaščitni ograji.

V prvem polfinalu je ekipa Robe Varie premagala ekipo Mazza La Panda, ki ji v tekmi na dva kroga ni uspelo nadoknaditi prvega napada piranske ekipe. V drugem polfinalu so povratniki Mimoza bili uspešnenjši od ekipe Panda La Mazza, kar je pomenilo, da sta se za tretje mesto pomerili ekipi društva KŠD Dolga Štorija.

V finalu je ekipa Robe Varie še ekrat v tej sezoni pokazala, da je v pandolu napad najboljša obramba in tekmo dobila z rezultatom 609:146, ter tako postala tretji lastnik prehodega pokala Koza Nostra. S tem je dosegla rekordnih 100 točk v prvestvu (od uvedbe novega sistema točkovanja l. 2013) in si tako tudi teoretično že zagotovila naslov državnega prvaka 2016, ki bo oznanjen na redni skupščini Zveze.

Odprt boj ostaja za 4.-7. mesto, ki, spomnimo, zagotavljajo boljše izhodišče pri žrebu v prvem turnirju naslednje sezone. Se vidimo na zaključnem turnirju prvenstva 2016, Pandolo Salsa v Strunjanu!

Uvrstitev turnirja: 1. Robe Varie (12+1 točk), 2. Mimoza (10+1), 3. Panda La Mazza (8+1), 4. Mazza La Panda (7+1), 5. Prekmurski Pandolaši (6+1), 6. Strupene Gosenice (5+1), 7. C.I. Pola (4+0), 8. INDEstructiballs (3+1), 9. Bela Tema (2+0).

6-pandolo-turnir-koza-nostra-2016-foto-m-agostini-pregelj-49

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

Comments are closed.