Mazza La Panda prekinila niz Robe Varie in ohranila Štorkljino gnezdo

Gornja Bistrica, 23. julij – v enem od rekordnih dni kar se tiče pogostosti trkov molekul v zraku (temperaturi) smo se pandolaši pomaknili v drugo polovico državnega prvenstva 2016. V organizaciji MŠD Prekmurski Pandolaši je bil organiziran že 5. turnir za Štorkljino gnezdo in 3. turnir letošnje Pomurske A lige.

Zadnja leta najbolj obiskani turnir je letos obiskalo 12 ekip iz Prekmurja, Štajerske, Slovenske in Hrvaške Istre. V predtekmovanju so se ekipe pričakovano pomerile v dveh skupinah. Iz skupine A, ki je bila učinkovitejša kar se tiče napada, sta se uvrstili ekipi Puranji Čunder in Robe Varie s po 8 točkami. Iz skupine B se je z izrazito obrambno igro uvrstila Mazza La Panda (10 točk) in Prekmurski Pandolaši (6 točk) z boljšim medsebojnim izkupičkom proti tretjeuvrščenim Žiče Underground.

Finalna tekma, ki se je odigrala že v polmraku je potekala med trenutno vodilnima ekipama Robe Varie in Mazza La Panda. Finale je postregel z gledalcem prijazno predstavo, čeprav se je zelo hitro mračilo. Verjetno odločilni trenutek tekme je bila edina obramba z lovljenjem na tekmi ekipe Mazza La Panda v omejeni vidljivosti. Tekma se je končala z rezultatom 383:266 v prid ekipe Mazza la Panda, ki je tako ubranila lansko zmago na turnirju za Štorkljino gnezdo.

V točkovanju Pomurske A Lige je vodstvo s tretjim mestom ohranila ekipa Puranji Čunder, ki tako jadra proti naslovu.
Nagrado za naj sodnika oz. sodnico je prejela Mihaela Bači (Bači Evolution) z odličnim sojenjem skupinskih tekem in finala. Nagrado za fair play je prejela ekipa INDEstructiballs. Turnir je potekal v prijateljskem vzdušju, z nekaj obveznimi trenutki tekmovalnosti. Zveza društev igre Pandolo Slovenije ze zahvaljuje MŠD Prekmurski Pandolaši za še en brezhibno organiziran turnir!
Uvrstitev turnirja: 1. Mazza La Panda (12+1 točk), 2. Robe Varie (10+1), 3. Puranji Čunder (8+1), Prekmurski pandolaši (7+1), 5. Žiče Underground (6+0), 6. Panda La Mazza (5+1), 7. Žiče Backup (4+0), 8. INDEstructiballs (3+1), 9. Prejkmurci (2+1), 10. Bači Evolution (2+1), 11. C.I. Pola (2+0), 12. Mladinsko društvo Strehovci (2+0).

21469345819DSC_0706

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

One Response to Mazza La Panda prekinila niz Robe Varie in ohranila Štorkljino gnezdo

  1. MLP očitno leži travnata podlaga, ki je bo v 2. delu prvenstva še veliko. Še BO zanimivo!