Na jugu Istre slavili Robe Varie

Galižana, 23. april – v običajni aprilski negotovosti stanja v atmosferi smo (tudi dobesedno) spravili pod streho prvi turnir sezone 2016 v Pandolu. Turnir je po dveh odigranih tekmah prekinila ploha, a se je kasneje vreme umirilo in turnir se je na spolzki podlagi brez težav odigral do konca.

Šest prijavljenih ekip se je pomerilo v predtekmovalni skupini. Svoj krstni nastop je dočakala ekipa INDE platforme, ki je turnir končala pod stopničkami, na zavidanja vrednem 4. mestu.

Ključna tekma se je zgodila ob začetku turnirja, ko je ekipa Robe Varie ugnala trenutne nosilce prvenstva Mazza La Panda z rezultatom 360:32, kjer je napadalec Rok Slama dosegel tri fuorikampe v enem napadu. Zmaga na omenjeni tekmi je ekipi iz Pirana prinesla 1. mesto.  Za drugo mesto sta se pomerili Mazza La Panda in domačini C.I. Pola, kjer je s ključnim izbijanjem baze  v zadnjem napadu Damjan Jurič prinesel zmago ekipi Mazza La Panda s tesnim izidom 59:31. Skupino zaključujeta Panda La Mazza in Strupene Gosenice na 5. oz. 6. mestu.

Končna uvrstitev: 1. Robe Varie (12 + 1 točka), 2. Mazza La Panda (10 + 1), 3. C.I. Pola (8 + 1), 4. INDEstraktibol (7+1), 5. Panda La Mazza (6 + 1), 6. Strupene Gosenice (5 + 1).

Naslednji turnir državnega prvenstva sledi na 24. turnirju za pokal Sv. Nazarija, v nedeljo 22. 5. 2016 v Kopru. Se vidimo!

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

Comments are closed.