Mimoza s prvo letošnjo zmago osvojila turnir Coppa Gallesano

Galižana, 3. oktober – na predzadnjem turnirju v organizaciji Skupnosti Italijanov iz Pulja (Comunita Itaialiana di Pola) se je zbralo 7 ekip. Zgodil se je 7. turnir Coppa Gallesano – Galižana. Pomožno nogometno igrišče NK Galižana, streljaj oddaljeno od zahodne obale polotoka, je ponoči dodobra namočila jesenska istrska nevihta, mokro in spolzko igrišče pa ni ustavilo pandolašev in pandolašic

Ekipe odigrale turnir na ligaški način – tekmovanje po sistemu vsak z vsakim, kar je vodilo v lepo število tekem. Z stoodstonim izkupičkom se je najbolje odrezeala ekipa Mimoza, ki je kot se je kasneje izkazalo turnir odločilo že n a prvi tekmi turnirja, proti drugo uvrščenim Robe Varie. V državnem prvenstvu trenutno vodilna ekipa Mazza La Panda je bila poražena s strani obeh omenjenih ekip. S tem si teoretično še ni zagovotila naslova, na zadnjem turnirju v Strunjanu 17. 10. za to zadostujejo tri dosežene točke.

Čestitke vsem ekipam za prikazano zelo športno igro!

Končna uvrstitev turnirja: 1. Mimoza (12 + 1), 2. Robe Varie (10 + 1), 3. Mazza La Panda (8 + 1), 4. Strupene Gosenice (7 + 1), 5. C. I. Pola (6 + 1), 6. Panda La Mazza (5 + 1), 7. Pazipandolić (4 + 1).

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

Comments are closed.