Štorklja se je predčasno preselila na jug

Dobrovnik, 1. avgust – v organizaciji Mladinsko športnega društva Prekmurski pandolaši je ta vikend ob Bukovniškem jezeru potekal letošnji tretji turnir Pomurske A lige pandolo – Turnir za štorkljino gnezdo. Turnir, ki je veljal tudi za točke državnega prvenstva Zveze društev igre Pandolo Slovenije, je bilo zadnje dejanje letošnje A lige.

Turnirja za štorkljino gnezdo se je udeležilo 15 ekip. Po slavnostnem mimohodu in pozdravu ekip, so pandolašice in pandolaše pozdravili še predsednik MŠD Prekmurski pandolaši Boštjan Slepec, predsednik Zveze društev igre pandolo Slovenije Martin Stražar in Elizabeta Horvat, direktorica Zavoda za turizem Občine Dobrovnik.

Prvo mesto na turnirju so zasedli Mazza La Panda iz Kopra, ki je v napetem finalu premagala aktualnega državnega prvaka, ekipo Mimoza iz Hrvatinov. V malem finalu pa so v štajerskem derbiju imeli mirnejšo roko Žički Sončki, ki so tudi zmagovalci Pomurske A lige pandolo 2015. Četrtfinale so dosegle tudi štiri prekmurske ekipe: Prekmurski Pandolaši, Bači, Puranji Čunder in Prejkmurci. Štorkljino gnezdo (prehodni pokal), ki so ga predali lanskoletni zmagovalci Društvo alternativne mladine Bistrica., se s tem vsaj za eno leto seli na Primorsko.

Za najkoristnejšega pandolaša turnirja je bil izbran Alen Kegl. Po podelitvi nagrad in priznanj najboljšim ter ognjemetu se je nadaljeval družabni večer. Prekmurske pandolaše letos čaka še pet turnirjev za točke državnega prvenstva, ki bodo odigrani v Ljubljani, Kopru, Truškah, Strunjanu in Galižani pri Puli.

Uvrstitev turnirja:

1 Mazza La Panda 12+1
2 Mimoza 10+1
3 Žički Sončki 8+1
4 Žiče Underground 7+1
5 Puranji Čunder 6+1
6 MŠD Prekmurski Pandolaši 5+1
7 Prejkmurci 4+1
8 Bači 3+1
9 MD Strehovci 2+0
10 Društvo alternativne mladine Bistrica 2+1
11 Panda La Mazza 2+1
12 Bistričanke 2+0
13 Društvo za kolesarstvo in umetnost Beltinci 2+0
14 Breka Fest 2+0
15 Specialci 2+1

Turnir za storkljino gnezdo 2015 07

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

Comments are closed.