V Fokovcih se pričenja 5. Pomurska A liga!

1aFokovci, 5. julij – Mladinsko športno društvo Prekmurski pandolaši vabi na 1. turnir Pomurske A lige Pandolo 2015, ki bo v nedeljo, 5. julija 2015,
pri gasilskem domu PGD Fokovci s slavnostnim odprtjem lige ob 10. uri.

Spet bomo pöckali, svinkali ali v knjižnji slovenščini – klinčkali. Stara pastirska igra ima vse več pristašev, tako starih in mladih. Za tiste, ki še ne veste kaj je to, bomo v soboto pred turnirjem organizirali odprt trening in predstavitev igre, ki bo ob 17. uri v pri gasilskem domu PGD Fokovci, kjer bo vsak lahko spoznal igro in se tudi preizkusil v njej. Tako, da v soboto za ne-igranje nimate izgovorov. Prav tako pa bo v petek pred turnirjem opravljen tudi žreb sobotnega tekmovalnega razporeda. Ime ekipe in člane nam sporočite najkasneje dva (2) dni pred pričetkom turnirja. Ekipo sestavljajo trije člani in morebitna rezerva. V primeru slabega vremena (v kar ne verjamemo), se odigrajo penali. Tekmuje se po pravilih Zveze društev igre pandolo Slovenije. Prijave na: info@prekmurski-pandola.si

Medalje bodo dobile prve tri uvrščene ekipe, izbrali bomo tudi najkoristnejšega igralca turnirja. Za končno ligaško zmago pa se točke seštevajo.

Pomurska A liga pandolo, ki jo MŠD Prekmurski Pandolaši organizira že 5. leto zapored, je sestavljena iz treh turnirjev, kjer se točke za končno ligaško zmago seštevajo. Za vso potrebno opremo (mace, pandoliči in zaščitna oprema) poskrbi organizator lige. Igra pa se po pravilih Zveze društev igre pandolo Slovenije. Dosežene točke na Turnirju za štorkljino gnezdo (Občina Dobrovnik), bodo štele tudi za državno prvenstvo. Turnirji PAL 2015:

  1. turnir PAL – 5. julij; PGD Fokovci.
  2. turnir PAL – 18. julij; Rekreacijsko-gasilski center Jame na Gornji Bistrici.
  3. turnir PAL – 1. avgust; TURNIR ZA ŠTORKLJINO GNEZDO ob Bukovniškem jezeru, Strehovci.

Vsak petek pred posamičnim turnirjem bo ob 18. uri poskrbljeno tudi za prikaz igre ter organizirali odprti trening, kjer bo vsak lahko spoznal igro in se tudi preizkusil v njej. Prav tako pa bo vsak petek pred turnirji opravljen tudi žreb tekmovalnega razporeda. V primeru slabega vremena (v kar ne verjamemo) bodo odigrani penali. Ime ekipe in člane nam sporočite najkasneje dva (2) dni pred pričetkom posameznega turnirja. Ekipo sestavljajo trije člani in morebitna rezerva.

Skupno bomo na treh turnirjih podelili 36 medalj in tri pokale za končno ligaško uvrstitev ter prehodni pokal za Pomursko A ligo pandolo, ki ga bo predala lanskoletna zmagovalka – ekipa Društva alternativne mladine Bistrica. Po vsakem turnirju se razglasi tudi najkoristnejšega igralca turnirja, ob zaključku lige pa se podelijo še priznanja najboljšemu napadalcu, obrambnemu igralcu in izbijalcu lige.

Več informacij najdete na: www.prekmurski-pandola.si

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

Comments are closed.