Sv. Nazarij: po petih letih znova Mazza La Panda

20150530_prvi_pandolo_turnir_2015_koprska_promenada_foto_matevz_kocjan-9Koper, 30. maj – Pandolaši smo se zbrali na prvem turnirju za državno prvenstvo v igri Pandolo 2015. V sklopu prireditve “Koper na dlani – Predstavitev krajevnih skupnosti” je Zveza društev igre Pandolo Slovenije organizirala 23. turnir za pokal Sv. Nazarija, ki poteka v koprskem mestnem jedru od leta 1993 ob sončnih zgodnjih poletnih dnevih.

Predtekmovalni boji so bili zelo napeti; v skupini A so se za končno napredovanje potegovale ekipe Robe Varie (Piran), Mazza La Panda (Koper) in Pazipandolić (Koper) z enakim številom točk, na koncu je odločala razlika med danimi in prejetimi macami, ki je šla v prid slednjima dvema ekipama. Tudi izid v skupini B je bil zanimiv – Panda La Mazza (Koper) se je v polfinale uvrstila s popolnim izkupičkom, Strupene Gosenice (Koper) pa kot drugouvrščene pred ekipo Žiče Underground (Žiče) glede na razliko v macah. Presenteljivo se iz te skupine niso uvrstili aktualni prvaki Mimoza (Hrvatini), kar nakazuje na zanimivo sezono.

Iz polfinala sta s potrpežljvo igro napredovali ekipiStrupene Gosenice in Mazza La Panda. V finalnem obračunu na dva kroga je imela več športne sreče slednja ekipa, ki je tekmo odločila z zbrano igro v fazi obrambe.

Se vidimo naslednje leto na 24. turnirju Sv. Nazarij!

Končna uvrstitev turnirja:

1. Mazza La Panda  (12 + 1)
2. Strupene Gosenice (10 + 1)
3. Robe Varie (8 + 1)
4. Panda La Mazza (7 + 1)
5. Pazipandolić (6 + 1)
6. Žiče Underground (5 + 0)
7. C.I. Pola (4 + 1)
8. Baronessa (3 + 1)
9.  Mimoza (2 + 1)
10. Bači (1 + 1)  Nagrada za Fair Play

Fotografije kmalu!

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

Comments are closed.