Prijateljski turnir na ploščadi SEM uspešno zaključen

Ljubljana, 23. avgust – v kislem in deževnem ljubljanskem jutru, ki nič ne spominja na tipični poletni dan, smo se v prestolnici na ploščadi Slovenskega Etnografskega muzeja (SEM) zbrali pandolaši vseh dežel. Odigral se je 2. turnir Slovenskega Etnografskega muzeja, ki predstavlja igro Pandolo ko živo kulturno dediščino, za kar je bila igra Pandolo sprejeta leta 2013.

Navkljub na padavinam je bilo odigranih 6 regularnih tekem, kasneje pa so se  preostale tekme dokončale z izvajanjem penalov. Ne glede na to smo bili priča dobremu vzdušju, igro si je ogledalo tudi nekaj obiskovalcev iz ZDA ter Indije, ki so sorodnost igre s svojo različico nemudoma prepoznali.

Na samem turnirju se je kot najuspešnejša izkazala ekipa Robe Varie, za njimi pa ekipa Mimoza (PGD Hrvatini). Zmagovalne stopničke s tretjim mestom zaključujejo neuničljivi C.I. Pola (Communita degli Italiani di Pola), četrto mesto pa je dosegla novoustanovljena ekipa Meduza. Peto in šesto mesto zaokrožujeta ekipi, ki sta družno organizirali turnir, Mazza La Panda ter Strupene Gosenice.

Čestitke vsem ekipam in nasvidenje naslednje leto, najbrž na turnirju za državno prvenstvo!

Končna uvrstitev: 1. Robe Varie, 2. Mimoza, 3. C.I. Pola, 4. Meduza, 5. Mazza La Panda, 6. Strupene Gosenice.

Podporniki  in partnerji turnirja: Slovenski Etnografski muzej, Koordinator žive kulturne dediščine, PGD Hrvatini, KŠD Dolga Štorija, Zveza društev igre Pandolo Slovenije.

photo 30

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

One Response to Prijateljski turnir na ploščadi SEM uspešno zaključen

  1. olga says:

    čestitke!