5. turnir sezone 2013: Turnir za Štorkljino gnezdo, Dobrovnik

Dobrovnik, 3. avgust – v že puščavski vročini smo se odpravili na svežo jaso Bukovniškega jezera, kjer se skriva Štorkljino gnezdo. Najmlajši turnir v državnem prvenstvu, ki ga oragnizira MŠD Prekmurski Pandolaši, je ponudil pravo poslastico, tako dobesedno kot tudi z vidika naše priljubljene igre. Oddaljenost ni ustavila zvestih ekip, zbralo se nas je kar 15, kar je pomenilo, da se je predtekmovanje izvedlo v treh skupinah.

Bili smo priča zelo športnim obračunom, spodbudno je opazovati vztrajno menjavo generacij v igri. Raste tudi število ženskih ekip, odločitev za najlepšo ekipo je predstalvjala največj izziv dneva – nagrada je na koncu pripadla ekipi SiteTalk Ladies 1. Slednja ekipa si zasluži posebno pohvalo, saj smo bili priča drugemu, tretjemu in četrtemu fuorikampu, ki ga je dosegla ženska roka. Čestitamo!  V skupini A sta napredovali nosilec Mazza La Panda ter Puranji Čunder, v skupini B vodilna Mimoza, Žički Sončki in SiteTalk 1. Najbolj zanimiva je bila skupina C, ki je ponudila neposredni obračun med vodilnima ekipama Pomurske A lige, Prekjmurci in D.A.M.B, ki sta obe napredovali v četrtfinale skupaj z ekipo Pazipandolić, a je z boljšo uvrstitvijo na koncu v skupnem seštevku zmagala ekipa Prejkmurci. Čestitke za odlično krstno sezono!

V dopoldanskih urah je na razgreti površini bilo branjenje skoraj nemogoče, šele po premoru se je ozračje nekoliko ohladilo, ravno v času izločilnih bojev. Izločilni boji na en krog so bili zelo napeti za duševno zdravje tako igralcev, kot gledalcev. Na koncu sta se v finale uvrstili vodilni ekipi Mimoza in Mazza La Panda. Slednja ni bila kos 310 macam iz prvega kroga, končni žebelj v krsto pa je zabil Danijel Nežić s potezo dneva, izbijanjem baze zadnjega napadalca iz razdalje približno 45 mac.

Uvrstitev turnirja: 1. Mimoza (12+1 točk), 2. Mazza La Panda (10+1), 3. SiteTalk 1 (8+1), 4. Prejkmurci (7+1), 5. Puranji Čunder (6+1), 6. Žički Sončki (5+1), 7. Pazipandolić (4+1), 8. D.A.M.B (3+1), 9. Bači (2+1), 10. Panda La Mazza (2+1), 11. BMV Tropicano (2+1), 12. C.I. Pola (2+1), 13. SiteTalk Ladies 1 (2+1), 14. BrekaFest (1+1), 15. Prekmurski Pandolaši (1+1).  Lestvica državnega prvenstva.


dobrovnik_2013

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

Comments are closed.