1. turnir sezone 2013: “Coppa Gallesano”, Galižana

Galižana, 11 maj – pred neurji v Sloveniji smo pobegnili na skrajni jug Istre, kjer nas je sprva pričakalo jutranje deževje. To ni ustavilo inženirjev, da so postavili zahtevno infrastrukturo, ki jo zahteva igra Pandolo. Že tretje leto zapored čast prvega turnirja sezone pripada predstavnikom italijanske manjšine iz Pule, C.I. Pola.

Izbrana družba 8 ekip je tako s turnirjem v praksi pričela v zgodnjih popoldanskih urah, v dveh skupinah z igrami na dva kroga. Med tesnimi boji v zaprtem, majhnem prostoru, ki dodatno otežuje delo branilcem, nas je tu in tam presenetila manjša ploha, a na srečo pandolo plava na vodi. Turnir sodi med bolj potratne z vidika pandolov, saj marsikateri odleti izven meja streh, oplazili smo tudi osebno vozilo. Lastniku se uradno opravičujemo, je pa že dobil pandolo in maco, ki ju bo pokazal na zavarovalnici.

Tudi izločilni boji so bili zelo napeti, priča smo bili trenutni tekmi sezone med Mimozo in Mazza La Panda, ki se je končala za rezultatom 360:488 v prid slednjih, bili smo priča odličnim obrambam in trem fuorikampom v enem napadu. Na drugem igrišču je v društvenem derbiju ekipa Panda La Mazza premagala Pazipandolić.

Prvič se je v finalu zgodil t.i. Pandin derbi, ki je bila poslastica za taktične in obrambne sladokusce, saj je je končal z relativno nizkim rezultatom 235:153 v prid Mazza La Panda. Izmed skupaj dvanajstih napadov obeh ekip jih je obrambo preživelo le 5.

Sezona je še dolga in polna presenečenj.

Končna razvrstitev turnirja: 1. Mazza La Panda, 2. Panda La Mazza, 3. Mimoza, 4. Pazipandolić, 5. Štajerci, 6. Baštardi, 7. Prekmurski Pandolaši, 8. C.I. Pola. LESTVICA.

FOTOGRAFIJE.

galizana_2013_podelitev

This entry was posted in Splošno, Turnirji and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.