Zaključen turnir Slovenskega etnografskega muzeja v Ljubljani

2013_Ljubljana_skupinska

Ljubljana, 5. maj – Zveza društev igre Pandolo Slovenije v sodelovnju s Slovenskim etnografskim muzejem uspešno izpeljala 1. uradni Pandolo dogodek v prestolnici. Ob praznovanju 90. letnice muzeja se je na prijateljskem turnirju zbralo 6 ekip z obale in Prekmurja, svoje predstavnike pa so imeli tudi študentje ljubljanske Univerze. Turnir je potekal v sproščenem vzdušju, po mračnih obetih se nas je usmililo tudi vreme. Z obiskom nas je počastilo nekaj gledalcev, kot tudi predstavnikov medijev, zaradi česar bo o turnirju zagotovo še poročano v tem tednu.

 

Pred pričetkom tekmovalne sezone odlično formo kažeta prvouvrščeni ekipi lanskega državnega prvenstva, Mimoza in Mazza La Panda, saj je neposredni obračun med ekipama odločil zmagovalca. Dobro formo kažeta tudi Prekmurski ekipi D.A.M.B in Prekmurski Pandolaši, ki zagotovo letos ciljata na najvišja mesta. Posebna pohvala gre debitantom, ekipi Strupene gosenice, sestavljene iz študentov Univerze, ki je na tem turnirju prvič poprijela za mace in dosegla odlično uvrstitev.

Zveza društev igre Pandolo Slovenije se zahvaljuje Slovenskemu Etnografskemu muzeju za vso podporo pri organizaciji, prilagodljivosti in nagradam za tekmovalce.

Končna uvrstitev prijateljskega turnirja:

1. MAZZA LA PANDA Martin Stražar, Damjan Jurič, Martin Agostini Pregelj, Vučko Daničič
2. MIMOZA Dinko Nežič, Franc Banko, Rok Banko, Danijel Nežič
3. D. A. M. B. Andrej Prša, Mihajel Vučko, Lovro Pesjak, Nejc Pesjak
4. STRUPENE GOSENICE Rok Prodan, Peter Brezovnik, Žiga Jelen
5. PREKMURSKI PANDOLAŠI Tamara Bači, Mihaela Bači, Andrej Kelenc, Tomaž Prša
6. PANDA LA MAZZA Nejc Zorc, Nik Zorc, Deni Cerovac

 

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

One Response to Zaključen turnir Slovenskega etnografskega muzeja v Ljubljani

  1. Olga Jazbinšek says:

    Čestitam!