Poročilo iz štorkljinega gnezda

Turnir za štorkljino gnezdo

V soboto, 11. avgusta, je ob Bukovniškem jezeru v Dobrovniku potekal še tretji turnir Pomurske A lige pandolo. Prvi je bil odigran v Bogojini in drugi na Bistrici. Finalni Turnir za štorkljino gnezdo, ki ga letos Mladinsko športno društvo Prekmurski pandolaši organizira prvič, velja tudi za točke Zveze društev igre pandolo Slovenije. S častnim udarcem ga je odprla direktorica Zavoda za turizem Dobrovnik, ga. Elizabeta Horvat, nakar se je dvanajst ekip podalo v 34 napete in zanimive dvoboje.

Prvič v dvajsetletni zgodovini aktivnega igranja pandola na slovenskih tleh je na turnirju za državno prvenstvo zmagala prekmurska ekipa – Hangovers, ki je bila v finalu boljša od lanskega državnega prvaka Mimoze (Hrvatini). V malem finalu pa je ekipa Mazza La Panda (Istra – sever) premagala še eno prekmursko ekipo Društvo alternativne mladine Bistrica, ki je z najboljšim skupnim izkupičkom na treh turnirjih A lige postala pomurski prvak v pandolu.

Zaključne besede na turnirju so pripadle predsedniku Zveze društev igre pandolo Slovenije, g. Martinu Stražarju iz Kopra in županu Občine Dobrovnik g. Marjanu Kardinaru, ki je s svojo soprogo pomagal pri podelitvi priznanj in pokalov najboljšim ekipam turnirja. Družaben večer ob pečeni koruzi in zvokih kitare je trajal dolgo v noč.

Lestvica za državno ligo še ni posodobljena.

This entry was posted in Splošno, Turnirji and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.