Zaključen 18. Pandolu turnir “Sv. Jurij in Pandolo Salsa”

Strunjan, 15. oktober: na vetrovni sobotni dan smo padolisti vseh dežel odigrali še zadnji, sedmi turnir v sezoni 2011, ki so ga skupaj pripravili Turistično društvo Solinar Strunjan, Skupnost italijanov Piran ter Kulturno društvo starodavnih iger Punta Piran. V Strunjanu se je zbralo lepo število ekip, prišli so tudi gostje iz sosednje Italije (ekipi Mede in Verona) ter iz Prekmurja (Prekmurski Pandolaši in Bači), ki počasi postajajo redni udeleženci turnirjev pod okriljem Zveze.
Predtekmovanje je potekalo v treh skupinah na dveh igriščih, od koder so v izločilne boje napredovale tri prvo-uvrščene ekipe iz vsake skupine ter najboljša ekipa med drugo-uvrščenimi  Med turnirjem je bila izvedena uradna otvoritev, kjer je predstavnik piranske občine udaril otvoritveni udarec. V prvem polfinalu je ekipa Mimoza po napeti tekmi premagala Pazipandolič,  v drugem polfinalu med ekipama Mede in domačini Robe Varie pa so zmagali slednji. V finalu je, letos že četrtič, kot zmagovalec turnirja slavila Mimoza, v tekmi za tretje mesto pa je bila boljša ekipa Pazipandolič.
Tekmovanje je potekalo brez zapletov in težav, žal pa zaradi obsežnosti tekmovanja ni ostalo časa za tekmovanje v razbijanju steklene šipe (spacca finestra). S podelitvijo nagrad najbolje uvrščenim ekipam ter pogostitvijo z mortadelo in šampanjcem se je turnir uspešno zaključil, zahvalo za sodelovanje pa je prejela tudi Zveza. Čestitke organizatorju in vsem sodelujočim ekipam.

Uvrstitev na turnirju si lahko ogledate na naši podstrani turnirji.

This entry was posted in Neuvrščeni. Bookmark the permalink.

Comments are closed.